Sök forskningsbidrag från SFF - Stiftelsen för strategisk forskning

Nyhet: 2016-04-29

För tionde året i rad utlyser SSF bidrag för Strategisk Mobilitet. Programmet förenklar för forskare från industrin eller akademin att arbeta hos den andra parten under en period genom att finansiera lönekostnaden för den som byter. Bidraget kan sökas av forskare från både industri och akademi för att finansiera ett angeläget projekt.

Varje år avsätter SSF ungefär 15 miljoner kronor till Strategisk Mobilitet, vilket brukar räcka till lika många bidrag. Bidraget finansierar mellan fyra och tolv månaders forskning, som även kan förläggas på deltid, med den förlängning av projektet som det ger upphov till.

Programmet Strategisk Mobilitet vill främja utbyte och samverkan mellan universitet, högskola och näringsliv och skapa rörlighet mellan olika sektorer. Nya forskningsrön kan nå ut i samhället tidigare och kompetens från olika områden komma till nytta.

Besök SSF:s hemsida www.stratresearch.se eller kontakta Joakim Amorim om du vill veta mer. Sista ansökningsdag är den 14 september 2016.

Vilka som får bidrag beslutas av styrelsen under senhösten och projekten kan starta från januari 2017.

För mer information, kontakta:
Programchef Joakim Amorim, joakim.amorim@stratresearch.se, tel 073 - 358 16 65

Kommunikationschef Eva Regårdh, eva.regardh@stratresearch.se, tel 073 - 358 16 68

Om SSF
Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF, finansierar forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin med ungefär 600 miljoner kronor om året. SSF är en fri, oberoende forskningsfinansiär.

Sidansvarig: Medarbetarportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2016-04-29

Utskriftsdatum: 2017-09-26