Till startsida
På grund av certifikatbyte kan det vara problem med uppkopplingen till Eduroam. Nytt certifikat behöver då installeras. Läs mer på driftinfo.gu.se.
Måndag 10 augusti 15:47

Intern information för Sahlgrenska akademin

Till sidans topp

Sidansvarig: Rebecca Törnqvist
Sidan uppdaterades: 2019-10-01 16:45

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mottagande av gäster

Mottagande av forskare och doktorander

Gästande forskare och doktorander

Varje år besöks fakulteten av gästande forskare och doktorander från utländska universitet. Om du har frågor kring ditt utländska besök, tveka inte att kontakta någon av oss på Sahlgrenska Academy International Office (SAIO).

Welcome Services har mycket bra information om praktiska frågor inför, under och efter ett besök.

SAIO kan komplettera med information om vad som gäller för t.ex passerkort, arvodering, försäkring etc. Checklistor finns i högerkolumn.

Kommunikationsenheten vid akademin har tagit fram informationsmaterial, på svenska och engelska, som du kan använda dig av vid besök.

Information till internationell personal och gäster

New PhD studentVisiting PhD student
New Post docVisiting staff

Mottagande av utländska studenter

Utbytesstudenter

Sahlgrenska Academy International Office (SAIO) hanterar årligen över 100 studenter som kommer till akademin och studerar hos oss via studentutbytesavtal sk. utbytesstudenter. SAIO arbetar för en rättsäker process med kvalitetssäkrade och reglerade avtal samt att studenter som kommer till oss på akademin genomgår en gedigen urvalsprocess hos sitt hemuniversitetet och söker plats i konkurrans. Genom utbytesavtal skapas också möjligheter för Sahlgrenska akademins studenter att studera utomlands. Utbytesavtal syftar till att upprätthålla långsiktiga bilaterala avtal runt om i världen där studenter kan skickas i båda riktningar.

SAIO placerar utbytesstudenter i olika forskargrupper varje termin. Ta gärna kontakt med oss om du är intresserad av att få utbytesstudenter till just din forskagrupp (saio@sahlgrenska.gu.se).

Våra partneravtal hittas här.

Studenter utanför avtal

Många utländska studenter söker sig direkt till forskargrupper vid Sahlgrenska akademin för att göra praktik som en del av deras utbildning vid hemuniversitetet. Den som vill komma till oss som praktikant behöver själv ta kontakt med den forskare som de vill arbeta tillsammans med om de inte kommer på utbytesavtal då de ansöker direkt till SAIO. I de flesta fall är det exempelvis en handledare på ett utländskt universitet som har kontakt med någon forskare/lärare på GU.

Det är lämpligt att den som tar emot praktikanten sedan kontaktar SAIO och meddelar att det finns ett samförstånd om praktiken. Det är viktigt att den som tar emot praktikanten känner till vad som gäller för till exempel försäkring och passerkort under vistelse på Sahlgrenska akademin.
Checklista för inresande praktikant EUImportant information for traineeship students
 

Sidansvarig: Rebecca Törnqvist|Sidan uppdaterades: 2019-10-01
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://www.medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/samverkan-internationellt-samarbete/internationell-samarbete/Mottagande/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-08-12

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?